17 Haziran 2011 Cuma

Barbie'li pasta-1

Barbie,benim butun cocuklugumu susleyen,kuzenlerimle evcilik oynamaya basladigimizda,hayali evimizin,cocuk odasinin bas kosesinde olurdu :P bazi gunler saatlerce barbielerimize cesit cesit kiyafetler dikerdik,zaman nasil gecerdi hic anlamadan...Simdi cevremdeki miniklerin dogum gunlerini suslemek icin hazirliyorum barbielerimin elbiselerini :)) Pandispanyasini uygun sekilde hazirlayip katlarini olusturduktan sonra etegi suslemek tamamen sizin hayal gucunuze kalmis...Ben bu tarifte klasik pandispanya tarifini kullaniyorum.Yapacak olanlara simdiden keyifli saatler...
MALZEMELER
4 tane yumurta
· 4 Turk kahvesi fincani toz seker
· 4 turk kahvesi fincani un
· 2 yemek kasigi sivi yag
3 yemek kasigi kaynar su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
KREMASI ICIN
1 paket crem ole
2 paket kremsanti
mevsim meyvalari,damla cikolata,fistik v.s ( istege bagli)
SUSLEMEK ICIN
1 paket cilekli,1 paket sade kremsanti
YAPILISI
 Yumurta aklarini bir kabin icinde iyi kopurtun.sekerin yarisini ekleyerek eriyinceye kadar cirpin.diger tarafta yumurta sarilarini,sekerin kalanini,sivi yagi krema kivamina gelene kadar cirpin.Un,kabartma tozu,vanilyayi eleyin,yumurta sarilarini ve aklarini tahta kasikla cok fazla ezmeden birbirine karistirp icine elenmis malzemeleri ekleyip tahta kasikla cok az daha karistirin.yaglanmis kek kalibina dokun.180°c lik firinda,40 dk kadar pisirin.pandisyanya pisip soguduktan sonra ,naylon ip yardimiyla pandispanyanizi 3,eger kekiniz fazla kabarmissa 4 kata ayirin.en altta kullanacaginiz kek katini ayirip diger katlari her biri digerinin capindan 1 cm daha kucuk olacak sekilde tabak yardimiyla kesin.iki ayri yerde cremole ve kremsantiyi uzerindeki tarife gore hazirlayip birbirine karistirin.hazirladiginiz keklerden en buyugunu servis tabagina alip uzerine kremasini sivadiktan sonra istediginiz icerigi yayin.her kata aynisini uygulayarak barbienin etegini olusturun.tamamlandiktan sonra uzerine ince bir tabaka krema sivayip duzlestirin.barbienin etegini cilekli kremsanti ve sade olanla istediginiz sekilde susleyin ( hayal gucunuze kalmis ) .ben pastalarimda genellikle kremsanti kullaniyorum.hem hafif,hem de hazirlanmasi kolay...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder