17 Haziran 2011 Cuma

İrmikli toplar..

Yumusacik,ici surprizlerle dolu bir tatli...dis yuzeyini neyle mantolayacaginiz hayal gucunuze kalmis :)))bu tatlinin tarifini bir zamanlar uye oldugum bir anne-bebek sitesinde yemek bolumundeki bir paylasimdan almistim.tadina bakan herkes gibi biz de cok seviyoruz :))
MALZEMELER
1 lt sut
9 kasik irmik
9 kasik seker
1 paket toz krem santi
1 paket vanilya
dis yuzeyi icin: findik tozu,hindistan cevizi,cekilmis ceviz,cekilmis samfistik
ici icin:muz parcalari,butun findik.parca cikolata (istege bagli)
YAPILISI
1 lt soguk sut tencereye alinir,alti yakilmadan once icerisine irmik ve seker eklenip iyice karistirilir.Tencerenin alti yakilip muhallebi kivamina gelene kadar pisirilir.pismesine yakin icine vanilya eklenir.bir kenara alinip iyice sogumasi beklenir,soguduktan sonra icine toz haldeyken krem santi bosaltilip yogurulur.avus ici hafif islatilarak yuvarlanip ortasina cukur acilir,istege bagli olarak findik,kup seklinde dogranmis muz,cikolata parcalari v.s. konulup yuvarlayarak kapatilir,hindistan cevizi ,findik yada fistiga bulanip servis tabagina alinir.buzdolabinda iki boyunca tazeligini korudugu icin aksamdan yapilip,ertesi gun gelecek misafirlere ikram edilebilir....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder