17 Haziran 2011 Cuma

Meyveli Tart

Yurt disinda yasamanin zorluklarindan birisi de,market yada pastanelerde gorup begendigimiz fakat icinde yemememiz gereken katki maddelerinin olmasidir.Bu yuzden de bir cok seyi kendimiz yapmak zorunda kaliriz.Bu turta da onlardan birisi.altinda kitir kitir biskuvisi,arasinda krema ve taze mevsim meyvalariyla,hem cay saatleriniz icin ,hem de tatli krizleriniz icin hafif ama lezzetli bir tat :)

MALZEMELER
2 yumurta
1 su bardagi seker
1/2 paket margarin ( ben tereyag kullaniyorum)
1 bardak badem tozu
1 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu
2 su bardagi un
MUHALLEBISI ICIN
1/2 lt sut
5 kasik un
1 yumurta sarisi
1 tatli kasigi margarin
1 paket vanilya
UZERI ICIN
cilek,uzum,kivi,muz v.s mevsim meyvalari
YAPILISI
 Badem tozu karistirma kabina alinip ortasi havuz seklinde acilir. Ortasina yumurta,seker ve yumusamis margarin alinip yogurulur. Un ele yapismayacak yumusak bir kivam alana kadar eklenir.kabartma tozu ve vanilyasi da eklenip muhallebisi pisene kadar buzdolabinda dinlendirilir.
Diger tarafta,sutun icine sogukken,seker un yumurta sarisi eklenip iyice cirpilir.ocaga alinip muhallebi kivamini alincaya kadar karistirilarak pisirilir.Pismesine yakin margarin ve vanilyasi eklenip sogumaya birakilir.
Mevsim meyvalari istege gore dogranip hazirlanir.
Daha onceden hazirlanan hamur,pisirme kagidi serilen tepsiye yayilir.Yanlari havuz seklini olusturacak sekilde yukari dogru kaldirilir.icerisine hazirlanan muhallebi dokullup,180°C lik firinda biskuvi kismi kizarmaya baslayana kadar pisirilir.
Firindan cikarilip soguduktan sonra,istege gore meyvalari dizilip suslemesi yapilir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder