17 Haziran 2011 Cuma

Elmalı İrmik tatlısı..

Hepimizin bildigi sekliyle yaptigim irmik tatlilarini hic bir zaman bitiremez,yerken hep bir eksikligi oldugunu dusunurdum.Bu haliyle yaptigimda hem farkli bir lezzet hem de besin degeri yuksek bir tatli oldu...
MALZEMELER
1 lt sut
5 kasik irmik
5 kasik un
1 bardak seker
1 yumurta sarisi
1 paket vanilya
1 tatli kasigi margarin
3-4 tane elma
1 bardak cekilmis ceviz
2 tatli kasigi tarcin
2 kasik seker
YAPILISI
1lt sutun icine irmik,un seker yumurta sarisi eklenip iyice cirpilir ve ocaga alinir.karistirilarak muhallebi kivamina gelene kadar pisirilir.pismesine yakin icerisine margarin ve vanilya ilave edilip alti kapatilir.
Elmalar rendelenir,iki kasik seker ve tarcinla,elmalar yumusayana kadar pisirilir.Sogumaya birakilir.Soguyunca icine cevizi eklenir.
Cam firin kabi yada kalibin alt kismina hazirlanan irmikli muhallebinin yarisi dokulur.Ortasina elmali harc yayi+ip kalan muhallebi de uzerine dokulur,buzdolabinda en az 4 saat sogutulup servis yapilir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder