27 Haziran 2011 Pazartesi

CILEKLI CHESE CAKE


CHESE CAKE

Havalar isindikca soguk,sutlu tatlilarin cekim gucu de artiyor :) Serbetli agir tatlilarin cekiciligini kaybettigi gunlerde cilekli chese cake dondurmaya alternatif bir tat.Kalori kismini hic sormayin,ogrenmemeden yemek daha keyifli :)  Bir cok tarifte yulafli biskuvi kullaniliyor fakat ben tadini agir buldugum icin bebe biskuvisiyle yapiyorum...
MALZEMELER
1 Paket bebe biskuvisi
100 gr tereyag ( yada margarin)
1 paket labne peynir
2 yumurta
3 kasik un
250 gr suzme yogurt
1 kucuk paket krema
1 bardak seker
1 paket vanilya
250 gr cilek
5 kasik seker
3 kasik nisasta
2 bardak su

YAPILISI
 1 paket bebe biskuvisi robotta yada elde un haline getirilir.uzerine eritilmis yag eklenir iyice karistirilip,hazirlanan kalibin tabanina iyice  sıkıştırılir.diger tarafta 2 yumurta ve seker iyice kopurtulerek icine labne peynir,yogurt,krema eklenip cirpilmaya devam edilir.son olarak un ve vanilya da katilip cirpilir.hazirlanan karisim kalibin icindeki tereyagli biskuvinin uzerine dokulup,160°C lik firinda 1 saat pisirilir.pisme kivami,tepsiyi salladiginizda kenarlari sabit,orta kismi sallanir sekilde olacak.uzeri hafif kizardiktan sonra firindan cikarilip kenara alinir.yikanip ayiklanan cilekler,pure haline getirilip tencereye alinir.uzerine 2 bardak su,nisasta ve 5 kasik seker de eklenerek sogukken iyice cirpilip ,pisirilir.muhallebi kivamini aldiktan sonra daha once hazirlanan kekin uzerine dokulup 1 gece dolapta dinlendirilir. ertesi gun cilek dilimleriyle suslenerek servis yapilir.
NOT: ayni tarifi ,cilek yerine limon suyu kullanarak,limonlu,yada uzerine benmari usulu erttiginiz cikolatayi dokerek cikolatali  olarak da hazirlayabilirsiniz...afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder